آموزش cronjobs و نحوه ی تنظیم آن در هاست دایرکت ادمین

آموزش کرون جاب در هاست دایرکت ادمین:

کرون جاب چیست؟

برای درک مفهوم کرون جاب، باید ابتدا با مفهوم کرونCron آشنا شوید. کرون یک اصطلاح لینوکسی است که به زبان ساده به معنای چرخه یا دوره می‌باشد.مدت زمان هر کرون در سیستم‌های مختلف متفاوت و قابل تعریف است. به عنوان مثال، مدیر یک سرور می‌تواند دوره تناوب هر کرون را با استفاده از دستورات لینوکسی تعریف نماید.کرون جاب‌هاCron Jobsبا هدف ایجاد اتوماسیون و خودکارسازی عملیات به سیستم عامل لینوکس اضافه شده‌اند. درسیستم عامل ویندوز می‌توانید کرون جاب را با Schedule task مقایسه کنید

علاوه بر سیستم کرون جاب فعال در پنل دایرکت ادمین، یک سیستم کرون جاب نیز در سایت‌های فعال بر بستر وردپرس فعال است. همچنین، ماژول‌های بسیاری در جهت اضافه کردن این سیستم اتوماسیون به سایت‌ها وجود دارند که همه این‌ها اشاره به اهمیت Cron Jobs دارد.

توجه داشته باشید که کرون جاب‌ها تنها وظیفه به اجرا در آوردن اسکریپت‌ها، یا به عبارتی وظایفtasks را بر عهده دارند و به خودی خود، قادر به انجام کاری نیستند. پس برای استفاده از Cron job ها، باید به زبان‌های برنامه نویسی و اسکریپت‌ها آشنایی داشته باشید.

کرون در یک سیستم عامل لینوکسی می‌تواند 1 دقیقه تعریف شده باشد و در سیستم دیگر، هر کرون برابر با 1 سال باشد. این مسئله به سیاست مدیر سیستم بازمی‌گردد و می‌تواند بسیار متغیر باشد. یکی از مواردی که کاربرد زیادی در زمینه مدیریت شبکه و وب‌سایت یا سرور دارد، اجرای برخی دستورات به صورت زمان‌بندی شده و خودکار توسط سرور میزبان است.

برای مثال، شما می‌خواهید در طول شبانه روز در یک ساعت خاص یک دستور مشخص اجرا شود، پروسه‌ای را طی کند و عملیات مد نظر شما را انجام دهد. یا یک دستور بصورت متوالی چند دقیقه یکبار اجرا شده و عملیاتی را اجرا نماید. اینجاست که CronJob‌ها به کمک شما خواهند آمد. در اصل کاربرد اصلی CronJob ها، تعیین وظایف زمان‌بندی شده به‌صورت منظم و مشخص است که دستورات مد نظر شما را در یک زمان مشخص در سرور اجرا خواهند کرد.

به صورت کلی، عملیات بسیار مختلفی را می‌توان با کمک این امکان انجام داد. از جمله این عملیات می‌توان به خودکارسازی بسیاری از موارد تکراری و اتوماسیون اشاره کرد. حتی بسیاری از مواردی که نیاز به بررسی روزانه دستی توسط انسان دارند را می‌توان به صورت یک کد نوشت. بنابراین این ابزار خودکار اجرا شده، نیاز شما به نیروی انسانی را کاهش می‌دهد.

شاید حائز اهمیت‌ترین نکته در رابطه با Cron job ها، امکان شخصی سازی بسیار بالای آن‌ها باشد. شما می‌توانید، مسائلی همچون:

  • زمان اجرای کرون جاب
  • تعداد دفعات اجرای Cron Job
  • ارسال یا عدم ارسال نتیجه اجرای کرون جاب

و بسیاری از موارد دیگر را با بالاترین جزئیات، به صورت مجزا برای هر کرون جاب تعریف نمایید.

حجم زیادی از کارها، در طول روز به کمک کرون جاب‌ها در حال انجام هستند. ارسال ایمیل‌ها، بکاپ‌های اتوماتیک سیستمی و… پرکاربردترین مثال‌ها برای اطلاع از اهمیت Cron job ها هستند.

آموزش ایجاد کرن جاب:

در قدم اول: باید وارد پنل دایرکت ادمین هاست خود شوید. Advanced Features کلیک میکنیم و گزینه بعدیCron jobsرا انتخاب میکنیم.

در قدم دوم: create cron job را کلیک میکنیم

نحوه تنظیم هر یک از این موارد متفاوت از دیگریست، اما قوانینی برای مشخص کردن هر کرون جاب وجود دارد که ثابت هستند. این موارد عبارتند از:

  • موارد مشخص کننده زمان، تنها اعداد و کاراکتر(*)، هستند.
  • متغیر پیش فرض برای هر کرون، مقدار(*)است.
  • عدم تغییر تمامی متغیر‌های پیش فرض، سبب ایجاد کرون لوپCron loop خواهد شد، که در صورت وقوع این اتفاق، اسکریپت شما به صورت پیاپی اجرا خواهد شد و این مسئله می‌تواند موجب افزایش فشار سرور و داون شدن سایت شما شود. به همین دلیل، پنل به شما اجازه نمی‌دهد که برای کلیه مولفه‌ها از عبارت ستاره استفاده کنید.
ساده‌ترین روش برای مشخص کردن زمان اجرای کرون جاب، اجرای آن در یک زمان ثابت و بدون تکرار است. مثلا می‌خواهیم، با استفاده از اسکریپت خود، یک بکاپ در ساعت 4:30 دقیقه روز اول هر ماه تهیه کنیم. به سادگی از طریق پنل، مولفه‌های کرون جاب را معادل مقادیر زیر قرار می‌دهیم:
  • دقیقه : 30
  • ساعت : 04
  • روز از ماه : 01
  • ماه :*
  • روز از هفته :*

توجه داشته باشید که کاراکتر ستاره، به معنای یک کرون کامل از هر متغیر می‌باشد. پس قرار دادن مقدار ستاره برای مولفه ماه، به معنای یک بار اجرا در هر ماه می‌باشد.

سپس در این بخش، می‌توانید زمان بندی مربوطه را مشخص کرده و در بخش Command  نیز مسیر فایل مشخصی را جهت اجرای خودکار در سرویس هاست خود مشخص کنید. در نهایت با کلیک بر روی گزینه create می‌توانید عملیات یا Task زمان‌بندی شده مدنظرتان را ایجاد نمایید.

تهیه شده : توسط سیده زهرا کلانتری

امتیاز دهی به مقاله :

0 از 0 رای

نظرات کاربران

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *